Nieuwe Dyna-Cell | Een kantoplossing met robot

Vandaag installeert LVD de nieuwe Dyna-Cell bij Hoekman Roestvaststaal. Dit is een kantbank met een robot ervoor, geschikt om onbemand series te kanten.


Geautomatiseerd robotkanten

In het proces van CNC-kanten werkt Hoekman-RVS aan verdere automatisering. De kantbanken worden al geruime tijd offline geprogrammeerd op onze afdeling Werkvoorbereiding/Engineering. Dit zorgt ervoor dat tijdrovende werkzaamheden, als het programmeren aan de machine, niet meer nodig zijn. Ook de kans op fouten is drastisch afgenomen, doordat er vooraf al een simulatie van het kantprogramma is gemaakt.

Dyna-Cell

Als één van de eerste partijen in Nederland in 2020 neemt Hoekman-RVS nu ook de LVD Dyna-Cell in gebruik. Deze robotoplossing is heel geschikt voor seriewerk, dat al offline geprogrammeerd is. De robot werkt geheel onbemand en kan dus ook in de nacht worden ingezet. Dat maakt de robot zeer geschikt voor seriewerk en onderdelen met een terugkerend karakter. 

Technische specificaties

  • Max. onderdeel grootte: 350x500mm
  • Min. onderdeel grootte: 25x100mm
  • Max onderdeel gewicht: 3Kg

Leerproces

De eerste stap is om de machine te integreren in onze huidige productieproces.Ter zijner tijd willen we ook zwaardere en grotere delen tot 800mm x 800 mm geautomatiseerd kanten. Om ook efficiënt enkelstuks te kanten met behulp van de robot, dient nog een stuk ontwikkeling plaats te vinden. Hoekman-RVS sluit niet uit dat het huidige project een springplank wordt om het efficiënt robotkanten verder uit te rollen binnen het bedrijf.

Meer nieuws

Het fine-tunen van een kantcel

Het fine-tunen van een kantcel

Het instellen van de kantcel via de software programmatuur en life aan de knoppen van de kantcel geven het mooiste kant resultaat. Benjamin van Oenen is al jaren specialist op de kantcel en geeft graag meer inzicht in het werken hiermee.

Lees meer
Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Marcel Neijmeiijer is kwaliteitsmanager bij Hoekman RVS waarbij het kwaliteitsbeleid is afgestemd op de klantvraag. Belangrijk hierbij is dat de verwachtingen van de klant worden afgestemd en de toleranties worden afgesproken. Dat is per segment en per klant verschillend. Kwaliteit loopt door de hele organisatie waarbij wij continu kijken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Onze ISO certificeringen worden jaarlijks gecontroleerd zodat alle procedures en vakmensen gecertificeerd zijn.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte