Nieuwe Dyna-Cell | Een kantoplossing met robot

Vandaag installeert LVD de nieuwe Dyna-Cell bij Hoekman Roestvaststaal. Dit is een kantbank met een robot ervoor, geschikt om onbemand series te kanten.


Geautomatiseerd robotkanten

In het proces van CNC-kanten werkt Hoekman-RVS aan verdere automatisering. De kantbanken worden al geruime tijd offline geprogrammeerd op onze afdeling Werkvoorbereiding/Engineering. Dit zorgt ervoor dat tijdrovende werkzaamheden, als het programmeren aan de machine, niet meer nodig zijn. Ook de kans op fouten is drastisch afgenomen, doordat er vooraf al een simulatie van het kantprogramma is gemaakt.

Dyna-Cell

Als één van de eerste partijen in Nederland in 2020 neemt Hoekman-RVS nu ook de LVD Dyna-Cell in gebruik. Deze robotoplossing is heel geschikt voor seriewerk, dat al offline geprogrammeerd is. De robot werkt geheel onbemand en kan dus ook in de nacht worden ingezet. Dat maakt de robot zeer geschikt voor seriewerk en onderdelen met een terugkerend karakter. 

Technische specificaties

  • Max. onderdeel grootte: 350x500mm
  • Min. onderdeel grootte: 25x100mm
  • Max onderdeel gewicht: 3Kg

Leerproces

De eerste stap is om de machine te integreren in onze huidige productieproces.Ter zijner tijd willen we ook zwaardere en grotere delen tot 800mm x 800 mm geautomatiseerd kanten. Om ook efficiënt enkelstuks te kanten met behulp van de robot, dient nog een stuk ontwikkeling plaats te vinden. Hoekman-RVS sluit niet uit dat het huidige project een springplank wordt om het efficiënt robotkanten verder uit te rollen binnen het bedrijf.

Meer nieuws

Gerobotiseerd enkelstuks lassen zonder afkeur

Gerobotiseerd enkelstuks lassen zonder afkeur

Enkelstuks lassen zonder afkeur dankzij offline programmeren. Dat is het doel dat Gert Hoekman, technisch directeur bij Hoekman Roestvaststaal, zichzelf stelde. ‘Hiermee kunnen wij naar ‘first time right, one piece flow.’ In de special over robotisering die Vraag & Aanbod publiceerde, legt Gert Hoekman uit hoe het proces van het offline programmeren van de lasrobot verloopt.

Lees meer
AVG Wetgeving

AVG Wetgeving

Vanaf 25 mei moeten alle organisaties zich houden aan de nieuwe privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR). Deze wet vervangt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens en stelt strengere eisen aan de manier waarop persoonsgegevens worden verwerkt.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte