Nieuwe 10 kW lasersnijmachine in gebruik genomen

Begin deze week is onze nieuwe lasersnijmachine opgeleverd: de Trumpf TruLaser 5030 fiber 10kW.

Deze machine staat bekend om zijn hoge bewerkingssnelheid en machinedynamiek. Ook bij het snijden van complexe contouren. Een supersnelle fiberlaserbron snijdt razendsnel de producten uit de plaat. De machine is gekoppeld aan het automatische platenmagazijn, waardoor het mogelijk is om de snijprogramma’s doorlopend achter elkaar af te werken zonder dat de machine stilstaat.


Testen en optimaliseren
Met de ingebruikname van de machine breekt een testfase aan. De komende periode wordt benut om de instellingen en parameters goed af te stellen, terwijl de machine wel al voorzichtig meedraait in de productie. Deze testfase is nodig om de machine volledig tot zijn recht te laten komen. Naar verwachting is de machine aan het einde van dit jaar volledig operationeel.

24/7 onbemand lasersnijden
De nieuwe machine vervangt één van de oudere Trumpfs en is met zijn technische innovaties een mooie aanwinst. De nieuwe machine is gekoppeld aan het geautomatiseerde plaatwisselsysteem en platenmagazijn. Hierdoor zal de machine meedraaien in het spel van 24/7 onbemand lasersnijden. Het werkbereik van de laser is 3000mm x 1500mm. Sinds ongeveer een jaar snijden wij ook grotere afmetingen, tot max. 6000mm x 2000mm. Toch worden de meest gangbare producten voor onze klanten, weggepuzzeld uit een een plaatafmeting van 3m x 1,5m. Door de hoge snijsnelheid en de geavanceerde opties vergroten we de productiecapaciteit en zijn we in staat om meer onderdelen te verwerken in minder tijd.

  • Max. plaatafmeting 3000mm x 1500mm (we snijden ook 6000mm x2000mm)
  • Max. plaatdikte t/m 25 mm
  • RVS, staal en aluminium
  • Direct online offertes aanvragen
  • Levertijd voor snijdelen al vanaf 3 werkdagen (af fabriek)

Online snijdelen bestellen
Lasersnijwerk en zetwerk kunt u eenvoudig online bestellen. We communiceren wekelijks de actuele levertijden met u. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Meer nieuws

las hal 2.0

las hal 2.0

Met een vierde vestiging in Nieuwleusen heeft Hoekman RVS een nieuwe las hal in gebruik genomen. Deze las hal loopt voorop in de technologische vooruitgang, Gert Hoekman, technisch directeur: "Wij kunnen nu grotere projecten aannemen. Er is tevens meer kennis aangetrokken op lasgebied en normering waardoor we aankomend jaar ook op het gebied van certificering een nog beter antwoord hebben op de markt."

Lees meer
Remmert Success Story: Hoekman RVS

Remmert Success Story: Hoekman RVS

Remmert is een gerenomeerde aanbieder van platenmagazijnen voor onder andere de metaalindustrie. Het full size volautomatische platenmagazijn dat met zijn AGV gekoppeld is aan de snelste 30 kW lasersnijmachine van Europa was een krachttoer die de nodige aanpassingen vroeg. Maar wat een power house is deze ijzersterke combinatie! Remmert heeft er een succes story over gemaakt die we graag met jullie willen delen.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte