Nieuwe 10 kW lasersnijmachine in gebruik genomen

Begin deze week is onze nieuwe lasersnijmachine opgeleverd: de Trumpf TruLaser 5030 fiber 10kW.

Deze machine staat bekend om zijn hoge bewerkingssnelheid en machinedynamiek. Ook bij het snijden van complexe contouren. Een supersnelle fiberlaserbron snijdt razendsnel de producten uit de plaat. De machine is gekoppeld aan het automatische platenmagazijn, waardoor het mogelijk is om de snijprogramma’s doorlopend achter elkaar af te werken zonder dat de machine stilstaat.


Testen en optimaliseren
Met de ingebruikname van de machine breekt een testfase aan. De komende periode wordt benut om de instellingen en parameters goed af te stellen, terwijl de machine wel al voorzichtig meedraait in de productie. Deze testfase is nodig om de machine volledig tot zijn recht te laten komen. Naar verwachting is de machine aan het einde van dit jaar volledig operationeel.

24/7 onbemand lasersnijden
De nieuwe machine vervangt één van de oudere Trumpfs en is met zijn technische innovaties een mooie aanwinst. De nieuwe machine is gekoppeld aan het geautomatiseerde plaatwisselsysteem en platenmagazijn. Hierdoor zal de machine meedraaien in het spel van 24/7 onbemand lasersnijden. Het werkbereik van de laser is 3000mm x 1500mm. Sinds ongeveer een jaar snijden wij ook grotere afmetingen, tot max. 6000mm x 2000mm. Toch worden de meest gangbare producten voor onze klanten, weggepuzzeld uit een een plaatafmeting van 3m x 1,5m. Door de hoge snijsnelheid en de geavanceerde opties vergroten we de productiecapaciteit en zijn we in staat om meer onderdelen te verwerken in minder tijd.

  • Max. plaatafmeting 3000mm x 1500mm (we snijden ook 6000mm x2000mm)
  • Max. plaatdikte t/m 25 mm
  • RVS, staal en aluminium
  • Direct online offertes aanvragen
  • Levertijd voor snijdelen al vanaf 3 werkdagen (af fabriek)

Online snijdelen bestellen
Lasersnijwerk en zetwerk kunt u eenvoudig online bestellen. We communiceren wekelijks de actuele levertijden met u. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Meer nieuws

Het fine-tunen van een kantcel

Het fine-tunen van een kantcel

Het instellen van de kantcel via de software programmatuur en life aan de knoppen van de kantcel geven het mooiste kant resultaat. Benjamin van Oenen is al jaren specialist op de kantcel en geeft graag meer inzicht in het werken hiermee.

Lees meer
Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Marcel Neijmeiijer is kwaliteitsmanager bij Hoekman RVS waarbij het kwaliteitsbeleid is afgestemd op de klantvraag. Belangrijk hierbij is dat de verwachtingen van de klant worden afgestemd en de toleranties worden afgesproken. Dat is per segment en per klant verschillend. Kwaliteit loopt door de hele organisatie waarbij wij continu kijken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Onze ISO certificeringen worden jaarlijks gecontroleerd zodat alle procedures en vakmensen gecertificeerd zijn.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte