Nevat reis 2024 naar Chicago en Boston.

Heleen Wildvank-Hoekman heeft deelgenomen aan de Nevat business-reis van 2024. Naast bezoeken aan bedrijven die plaat bewerken, hebben zij de Bystronic showroom bezocht, kennisgemaakt met de nieuwste Atlas Robot van Boston Dynamics en in de universiteit van Boston MT een uitgebreide visie over AI gehoord.

Nevat-reis naar Chicago en Detroit.

Heleen Wildvank-Hoekman heeft in april met de Nevat een business reis naar de USA gemaakt. De nodige metaal-bedrijven stonden op het programma waarbij Chicago en Boston zijn bezocht. De reis was mede gesponsord door Bystronic.

'De eerste dagen zijn we in Chicago geweest. Grote stad met veel en hoge gebouwen. We hebben daar twee soortgelijke plaatbewerkers-bedrijven bekeken. Met een mooi machinepark waaronder Bystronic kantbanken en lasersnijmachines. Alleen met zo weinig werkruimte dat we niet begrepen hoe het plaatmateriaal bij de laser terechtkwam. Er werken, net als bij ons, ook mannen en vrouwen in de productie maar het is er stil; ook op de Amerikaanse werkvloer geen centrale radio aan!'

'Wij hebben binnengekeken bij Bystronic in de showroom. Waar ze ons hun 30 kW hebben laten zien. En een uitpak systeem voor bij de laser. Hierna gingen wij naar Boston. Een mooie arbeidersstad. Daar mochten wij binnen kijken bij Boston Dynamics. Een dag voor dat wij er kwamen, was de robot Atlas op YouTube gelanceerd. Deze hebben wij daar, helaas, niet gezien. Wel hebben wij een oplossing gezien voor magazijnautomatisering. Dit werd gedaan door robot Strech. Voor inspectie kan je gebruik maken van robot Spot, deze lijkt op een hond. Ook interessant was de uitleg over AI op de universiteit van Boston MIT. Dit is een ontwikkeling, die ook onze kant op komt.

'En bij IPG, hebben wij diverse laserbronnen, die zij zelf maken, gezien. Deze worden gebruikt in laser snijmachines. Daarbij zijn ze een laserbron aan het ontwikkelen voor poeder coaten. Dit was bijzonder om te zien, in deze beginfase.'

'Voor de ontspanning hebben wij een ijshockeywedstrijd gezien van de Black Hawks en een baseball wedstrijd van de Red Sox.'

Al met al een interessante trip en fijn om van gedachten te wisselen met andere ondernemers uit onze branche' 

Meer nieuws

De snijkracht van een 30 kW lasersnijmachine

De snijkracht van een 30 kW lasersnijmachine

De onbekendheid met lasersnijden op een 30kW roept veel vragen op. Het snijbeeld is bijvoorbeeld anders. Bij dikkere RVS-soorten is de RA ruwheidswaarde iets hoger door een ander snijbeeld. Wilko Spijkerman, hoofd productie bij Hoekman RVS vertelt hier meer over.

Lees meer
De Ra. Ra. Ra. van het snijbeeld

De Ra. Ra. Ra. van het snijbeeld

De ruwheidswaarde = Ra van laser-gesneden metaal wisselt per materiaal en plaatdikte. Hoekman RVS monitort dit continu om hun parameters te verbeteren. Welke Ra heb jij nodig voor jouw laser-gesneden onderdelen of halffabricaten? Onze experts delen graag hun kennis hierover.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte