Nevat in gesprek met familiebedrijf Hoekman Roestvaststaal

NEVAT is dé branchevereniging voor toonaangevende toeleveranciers in de Nederlandse Maakindustrie. NEVAT-leden zijn MKB-ondernemingen die actief zijn in de professionele Metaalindustrie. Lid Hoekman Roestvaststaal vertelt in een interview meer over hun kijk op produceren in de huidige markt.

Het is een combinatie van automatiseren en je boerenverstand blijven gebruiken

De maakindustrie maakt een verschuiving door van massaproductie, naar maatwerk dat specifiek aan de wensen en behoeften van de klant voldoet, ook bij kleine aantallen of zelfs enkelstuks. “Dat brengt een nieuwe visie op produceren met zich mee,” aldus Gert Hoekman, technisch directeur. “ In het geval van Hoekman-RVS betekent dit: efficiënt en geautomatiseerd de productie van slimme plaatwerkoplossingen aansturen, ook als het om enkelstuks of kleine series gaat. De klant bepaalt tot hoever hij het productieproces bij ons neerlegt. Wil hij enkel een paar plaatjes laten lasersnijden of wil hij een complete lassamenstelling met assemblagewerkzaamheden bij ons onderbrengen?” Met een jong, up to date machinepark en door continu te investeren in technologie en automatisering, probeert Hoekman-RVS onnodige hobbels in het complete productieproces glad te strijken.

Lees het volledige artikel

Meer nieuws

Voorraad uitgebreid met  WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Voorraad uitgebreid met WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Nu direct uit voorraad leverbaar de 'moderne' staalsoorten S355 MC Zwart en de S235 JR Zwart bij Hoekman RVS. Doordat de materialen niet meer besteld hoeven te worden kan de levertijd scherper worden gepland.

Lees meer
Nevat reis 2024 naar Chicago en Boston.

Nevat reis 2024 naar Chicago en Boston.

Heleen Wildvank-Hoekman heeft deelgenomen aan de Nevat business-reis van 2024. Naast bezoeken aan bedrijven die plaat bewerken, hebben zij de Bystronic showroom bezocht, kennisgemaakt met de nieuwste Atlas Robot van Boston Dynamics en in de universiteit van Boston MT een uitgebreide visie over AI gehoord.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte