NEVAT GPI NXT aan de slag met thema's als het familiebedrijf en overname

Binnen het NEVAT GPI NXT-programma bespreken tien deelnemers thema’s als familiebedrijf & familie, eigendom & zeggenschap, belonen/functioneren & persoonlijke ontwikkeling. Als vereniging van krachtige toeleveranciers voor de maakindustrie willen zij ervoor zorgen dat lidbedrijven klaar zijn voor de toekomst. Daar zitten veel familiebedrijven bij, waar bedrijfsoverdracht een belangrijk topic is. Gert Hoekman is een van de kartrekkers van GPI NXT en sinds 2011, samen met zijn zus Heleen, DGA van Hoekman-RVS in Nieuwleusen.

Gert Hoekman: ‘De overname was qua doorlooptijd waarschijnlijk een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Mijn vader had het al helemaal uitgedacht, wij hoefden alleen nog maar onderaan een kruisje te zetten’, lacht hij. ‘Uiteindelijk hebben we het traject in sneltreinvaart doorlopen. Dankzij allerlei familiebijeenkomsten heeft de overname geen scheve gezichten opgeleverd. Wel ontdekten we dat we niet hadden vastgelegd hoe je als familie zaken afhandelt richting de toekomst. Mijn zus heeft kinderen, ik niet. Hoe gaan we ermee om als zij in het bedrijf willen?’ Hoekman herkent het ‘learning by doing’ van Van Opdorp. ‘Je moet testen wat bij je past en wordt door schade en schande wijzer. Hoewel ik de overname al achter de rug heb, heb ik tijdens GPI NXT heel veel geleerd over hoe je dat proces aanvliegt en over het nut van een familiestatuut. Die handvatten had ik destijds ook wel willen hebben’, zegt hij. ‘Maar voor een volgende generatie zijn ze ook fijn, of wanneer overname van een ander bedrijf aan de orde is.’

Lees het volledige artikel


De leden van NEVAT GPI NXT

Leden NEVAT GPI NXT

Meer nieuws

Het fine-tunen van een kantcel

Het fine-tunen van een kantcel

Het instellen van de kantcel via de software programmatuur en life aan de knoppen van de kantcel geven het mooiste kant resultaat. Benjamin van Oenen is al jaren specialist op de kantcel en geeft graag meer inzicht in het werken hiermee.

Lees meer
Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Marcel Neijmeiijer is kwaliteitsmanager bij Hoekman RVS waarbij het kwaliteitsbeleid is afgestemd op de klantvraag. Belangrijk hierbij is dat de verwachtingen van de klant worden afgestemd en de toleranties worden afgesproken. Dat is per segment en per klant verschillend. Kwaliteit loopt door de hele organisatie waarbij wij continu kijken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Onze ISO certificeringen worden jaarlijks gecontroleerd zodat alle procedures en vakmensen gecertificeerd zijn.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte