NEVAT GPI NXT aan de slag met thema's als het familiebedrijf en overname

Binnen het NEVAT GPI NXT-programma bespreken tien deelnemers thema’s als familiebedrijf & familie, eigendom & zeggenschap, belonen/functioneren & persoonlijke ontwikkeling. Als vereniging van krachtige toeleveranciers voor de maakindustrie willen zij ervoor zorgen dat lidbedrijven klaar zijn voor de toekomst. Daar zitten veel familiebedrijven bij, waar bedrijfsoverdracht een belangrijk topic is. Gert Hoekman is een van de kartrekkers van GPI NXT en sinds 2011, samen met zijn zus Heleen, DGA van Hoekman-RVS in Nieuwleusen.

Gert Hoekman: ‘De overname was qua doorlooptijd waarschijnlijk een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Mijn vader had het al helemaal uitgedacht, wij hoefden alleen nog maar onderaan een kruisje te zetten’, lacht hij. ‘Uiteindelijk hebben we het traject in sneltreinvaart doorlopen. Dankzij allerlei familiebijeenkomsten heeft de overname geen scheve gezichten opgeleverd. Wel ontdekten we dat we niet hadden vastgelegd hoe je als familie zaken afhandelt richting de toekomst. Mijn zus heeft kinderen, ik niet. Hoe gaan we ermee om als zij in het bedrijf willen?’ Hoekman herkent het ‘learning by doing’ van Van Opdorp. ‘Je moet testen wat bij je past en wordt door schade en schande wijzer. Hoewel ik de overname al achter de rug heb, heb ik tijdens GPI NXT heel veel geleerd over hoe je dat proces aanvliegt en over het nut van een familiestatuut. Die handvatten had ik destijds ook wel willen hebben’, zegt hij. ‘Maar voor een volgende generatie zijn ze ook fijn, of wanneer overname van een ander bedrijf aan de orde is.’

Lees het volledige artikel


De leden van NEVAT GPI NXT

Leden NEVAT GPI NXT

Meer nieuws

Voorraad uitgebreid met  WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Voorraad uitgebreid met WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Nu direct uit voorraad leverbaar de 'moderne' staalsoorten S355 MC Zwart en de S235 JR Zwart bij Hoekman RVS. Doordat de materialen niet meer besteld hoeven te worden kan de levertijd scherper worden gepland.

Lees meer
Nevat reis 2024 naar Chicago en Boston.

Nevat reis 2024 naar Chicago en Boston.

Heleen Wildvank-Hoekman heeft deelgenomen aan de Nevat business-reis van 2024. Naast bezoeken aan bedrijven die plaat bewerken, hebben zij de Bystronic showroom bezocht, kennisgemaakt met de nieuwste Atlas Robot van Boston Dynamics en in de universiteit van Boston MT een uitgebreide visie over AI gehoord.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte