Motorcoureur Justin (12) Kampioen in Italië

De 12-jarige Justin Fokkert uit Dalfsen is kampioen geworden in de Italiaanse CNV Nord Motoasi Ohvale GP-O 160 Rookies cup. Met een prachtige overwinning in de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen, wist Justin de titel op zijn naam te zetten.

Eerste buitenlandsucces

Het was pas het eerste jaar dat Justin in het buitenland reed. Justin heeft er hard voor moeten werken en de omstandigheden waren vaak pittig. De hoge temperaturen waren niet alleen slopend voor de banden, maar ook voor de coureur zelf. Toch hield Justin zich knap staande. De afgelopen vier wedstrijden mocht Justin steeds met een 2e of 1e plaats het podium betreden. Tijdens de laatste wedstrijd op het circuit van Ottobiano, pakte hij opnieuw een 1e plaats, waarmee hij het kampioenschap binnensleepte!

Moto3

Justin maakt zich nu op voor de Moto3, een wegraceklasse in de motorsport. Een hele grote stap. Eerst is het nog wachten op de nieuwe Honda-motor, die na verwachting half oktober arriveert. Als deze in elkaar is gezet en helemaal is afgesteld, zullen de wintermaanden en het voorjaar van 2019 in het teken staan van teststrainingen. Deze zullen hoogstwaarschijnlijk in Spanje plaatsvinden. Voor Justin is het erg belangrijk om goed te leren omgaan met de motor (feeling creëren), de hoge snelheden te beheersen en het leren rijden van de juiste lijnen op de grote internationale circuits. In 2019 komt hier dus de nadruk op  te liggen. Zodra Justin dit allemaal onder de knie heeft, wordt er gekeken naar de mogelijkheden om af en toe een wedstrijd mee te rijden in de Spaanse CEV European Talent cup.

Stichting Talent Team Oudleusen

Met Stichting Talent Team Oudleusen heeft Justin de juiste mensen achter zich, zowel op technisch als organisatorisch vlak. Dat is ook nodig om het talent van Justin verder te kunnen ontwikkelen en dus stappen te kunnen maken. Helaas gaat het in Nederland met betrekking tot het doorontwikkelen van talentvolle motorcoureurs in het algemeen niet zo goed. Om verder door te groeien is uitwijken naar het buitenland dus noodzakelijk. Hier is budget voor nodig. Stichting Talent Team Oudleusen is achter de schermen dan ook druk bezig met verkrijgen van sponsorgelden.

Hoekman Roestvaststaal is sponsor (en fan) van Justin!

Meer nieuws

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

De nieuwe finish machine van Q Fin de Q-fin SER 1200 is in productie genomen bij Hoekman RVS. De snelheid en mogelijkheid om meer bewerkingen in één doorgang door te voeren geeft veel tijdwinst.

Lees meer
Aangepaste openingstijden

Aangepaste openingstijden

Hoekman is het weekend van Hemelvaart van 9 t/m 12 mei gesloten. Op maandag 13 mei zijn wij weer aanwezig. Ook zijn wij gesloten in de kerstweek 2024. Wij zijn vanaf vrijdagmiddag 20 december om 14.00 uur gesloten.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte