Motorcoureur Justin (12) Kampioen in Italië

De 12-jarige Justin Fokkert uit Dalfsen is kampioen geworden in de Italiaanse CNV Nord Motoasi Ohvale GP-O 160 Rookies cup. Met een prachtige overwinning in de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen, wist Justin de titel op zijn naam te zetten.

Eerste buitenlandsucces

Het was pas het eerste jaar dat Justin in het buitenland reed. Justin heeft er hard voor moeten werken en de omstandigheden waren vaak pittig. De hoge temperaturen waren niet alleen slopend voor de banden, maar ook voor de coureur zelf. Toch hield Justin zich knap staande. De afgelopen vier wedstrijden mocht Justin steeds met een 2e of 1e plaats het podium betreden. Tijdens de laatste wedstrijd op het circuit van Ottobiano, pakte hij opnieuw een 1e plaats, waarmee hij het kampioenschap binnensleepte!

Moto3

Justin maakt zich nu op voor de Moto3, een wegraceklasse in de motorsport. Een hele grote stap. Eerst is het nog wachten op de nieuwe Honda-motor, die na verwachting half oktober arriveert. Als deze in elkaar is gezet en helemaal is afgesteld, zullen de wintermaanden en het voorjaar van 2019 in het teken staan van teststrainingen. Deze zullen hoogstwaarschijnlijk in Spanje plaatsvinden. Voor Justin is het erg belangrijk om goed te leren omgaan met de motor (feeling creëren), de hoge snelheden te beheersen en het leren rijden van de juiste lijnen op de grote internationale circuits. In 2019 komt hier dus de nadruk op  te liggen. Zodra Justin dit allemaal onder de knie heeft, wordt er gekeken naar de mogelijkheden om af en toe een wedstrijd mee te rijden in de Spaanse CEV European Talent cup.

Stichting Talent Team Oudleusen

Met Stichting Talent Team Oudleusen heeft Justin de juiste mensen achter zich, zowel op technisch als organisatorisch vlak. Dat is ook nodig om het talent van Justin verder te kunnen ontwikkelen en dus stappen te kunnen maken. Helaas gaat het in Nederland met betrekking tot het doorontwikkelen van talentvolle motorcoureurs in het algemeen niet zo goed. Om verder door te groeien is uitwijken naar het buitenland dus noodzakelijk. Hier is budget voor nodig. Stichting Talent Team Oudleusen is achter de schermen dan ook druk bezig met verkrijgen van sponsorgelden.

Hoekman Roestvaststaal is sponsor (en fan) van Justin!

Meer nieuws

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Marcel Neijmeiijer is kwaliteitsmanager bij Hoekman RVS waarbij het kwaliteitsbeleid is afgestemd op de klantvraag. Belangrijk hierbij is dat de verwachtingen van de klant worden afgestemd en de toleranties worden afgesproken. Dat is per segment en per klant verschillend. Kwaliteit loopt door de hele organisatie waarbij wij continu kijken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Onze ISO certificeringen worden jaarlijks gecontroleerd zodat alle procedures en vakmensen gecertificeerd zijn.

Lees meer
Het fine-tunen van een kantcel

Het fine-tunen van een kantcel

Het instellen van de kantcel via de software programmatuur en life aan de knoppen van de kantcel geven het mooiste kant resultaat. Benjamin van Oenen is al jaren specialist op de kantcel en geeft graag meer inzicht in het werken hiermee.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte