las hal 2.0

Met een vierde vestiging in Nieuwleusen heeft Hoekman RVS een nieuwe las hal in gebruik genomen. Deze las hal loopt voorop in de technologische vooruitgang, Gert Hoekman, technisch directeur: "Wij kunnen nu grotere projecten aannemen. Er is tevens meer kennis aangetrokken op lasgebied en normering waardoor we aankomend jaar ook op het gebied van certificering een nog beter antwoord hebben op de markt."

Met een uitbreiding naar een vierde locatie op het Industrieterrein De Grift in Nieuwleusen geeft Hoekman RVS vorm aan een indrukwekkende groei, waarbij de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger niveau worden getild.

Gert Hoekman, directeur van Hoekman RVS: ‘Onze nieuwe lasafdeling is neergezet met het oog op onze vakmensen en de kwaliteit van de lassamenstellingen die er geproduceerd gaan worden. Alle werkplekken waren al LEAN ingericht. Ditmaal hebben we een kwaliteit slag kunnen maken ten aanzien van de hele afdeling en werkruimte. Onze vakmensen kunnen nu nog beter gestructureerd werken waardoor de kans op kwaliteit afbreuk een stuk afneemt. Wij kunnen nu grotere projecten aannemen. Er is tevens meer kennis aangetrokken op lasgebied en normering waardoor we aankomend jaar ook op het gebied van certificering een nog beter antwoord hebben op de markt.’

De gloednieuwe las hal op Rollecate 57 markeert een significante stap voorwaarts. De werkruimten zijn niet alleen ruimer opgezet, maar ook strategisch ontworpen rondom vaste lastafels, waardoor grootschalige assemblages en constructiewerkzaamheden nu efficiënter en veiliger kunnen worden geproduceerd. Voorop in de technologische vooruitgang, zijn de werkplekken uitgerust met de nieuwste punt- en rookgasafzuigsystemen, verlichting met een indrukwekkende intensiteit van 600 lux per werkplek en vloeren die niet alleen gepolijst zijn voor een professionele uitstraling, maar ook stofreductie maximaliseren.

Wat betreft duurzaamheid en efficiëntie blijft Hoekman RVS vooroplopen. De lasrookafzuiging blijft continu actief, waarbij de interne zuivering zorgt voor een energiezuinig proces. Door de installatie van een tussenwand tussen de twee hallen kan het pand eenvoudig worden opgedeeld in een verwarmd en niet-verwarmd gedeelte, waarmee aanzienlijke energiebesparingen worden gerealiseerd. Bovendien is er een speciale ruimte ingericht voor het elektrolytisch beitsen, waarmee Hoekman RVS volledig voldoet aan de geldende milieuregelgeving.

Met de verhuizing van de lasafdeling ontstaat de mogelijkheid om een aparte hal in te richten voor de kantbanken en de afwerking van het lasersnijwerk. Hierdoor wordt niet alleen de ruimte rondom de Eagle 30 kW lasersnijmachine geoptimaliseerd met meer ruimtes voor het uitsorteren van laser gesneden delen, maar kan ook de routing van het productieproces aanzienlijk efficiënter worden ingericht. Hoekman RVS blijft zo niet alleen innoveren, maar ook vooroplopen in de optimalisatie van hun productieomgeving.

Meer nieuws

Nevat reis 2024 naar Chicago en Boston.

Nevat reis 2024 naar Chicago en Boston.

Heleen Wildvank-Hoekman heeft deelgenomen aan de Nevat business-reis van 2024. Naast bezoeken aan bedrijven die plaat bewerken, hebben zij de Bystronic showroom bezocht, kennisgemaakt met de nieuwste Atlas Robot van Boston Dynamics en in de universiteit van Boston MT een uitgebreide visie over AI gehoord.

Lees meer
Voorraad uitgebreid met  WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Voorraad uitgebreid met WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Nu direct uit voorraad leverbaar de 'moderne' staalsoorten S355 MC Zwart en de S235 JR Zwart bij Hoekman RVS. Doordat de materialen niet meer besteld hoeven te worden kan de levertijd scherper worden gepland.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte