Krasarm snijden met oplossing Liftmaster Compact

Kwalitatieve metaalproducten leveren, binnen een korte doorlooptijd en dat tegen reële prijzen. Dat is waar Hoekman-RVS iedere dag naar streeft. In de metaalindustrie kun je stellen dat de factoren, prijs, levertijd en kwaliteit nauw met elkaar samenhangen. Torn je te veel aan de één, dan gaat dat vaak ten koste van de ander.

Hoog geautomatiseerd productieproces voor snelheid

Om de doorlooptijden kort te houden is het lasersnijden van metaalplaat bij Hoekman een hoog geautomatiseerd proces. De markt vraagt nou eenmaal om korte levertijden. De lasersnijmachines worden beladen vanuit de magazijntorens. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de LiftMaster Compact, een beladingsstation dat de juiste plaat met zuignappen optilt en op het snijbed in de machine plaatst. Zodoende kan er vrijwel direct aan het volgende snijprogramma worden gestart, als het vorige is afgerond. De mens hoeft niet continu aanwezig te zijn om dit proces te begeleiden en uit te voeren. Dit komt ten goede aan de doorlooptijd en maakt het werk minder arbeidsintensief

trulasertrumpf305010kw

Krasarm snijden zonder verlies van snelheid

Snelheid is een must. Inleveren op kwaliteit is echter geen optie. De standaard oplossing van de LiftMaster Compact zorgde voor krasvorming op de plaat tijdens het beladen van de lasersnijmachines. Om dit te voorkomen bedacht Hoekman-RVS een systeem, bestaande uit  pennen met wieltjes, waarbij het contact met de plaat aanzienlijk wordt teruggebracht. Het resultaat? Minder krasvorming tijdens het productieproces met een hogere kwaliteit van de snijdelen tot gevolg.

pennen-liftmaster-compact-krasvrij-snijden


"Een gebrek aan tijd, kan worden opgelost met  een gezonde dosis creativiteit"

Maatwerk oplossing ook beschikbaar voor andere snijbedrijven

Hoekman-RVS heeft de eigen ontwikkelde maatwerkoplossing ook beschikbaar gesteld voor andere toeleveranciers in de markt. Dit gaat om snijbedrijven die net als Hoekman-RVS produceren met Trumpf lasersnijmachines en automatiseringssystemen. Door gebruik te maken van de maatwerkoplossing voor het krasarm beladen, is het ook voor hen mogelijk om een kwaliteitsimpuls aan het snijproces te geven.

Waarom kiezen voor Hoekman als leverancier van plaatwerk halffabricaten?

  • Klantbeoordeling gemiddeld 8,2
  • Ruim 750 klanten, door heel Nederland en België & Duitsland
  • Meer dan 30 jaar ervaring, voor klanten in diverse branches
  • Hoog geautomatiseerd productieproces
  • Team van zo'n 70 flexibele vakspecialisten

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte