Hostelblok voor schoolkinderen in Simpani Nepal

De Nederlandse stichting Khuska zet zich in om educatie en gezondheidszorg in ontwikkelingslanden te verbeteren. Namens stichting Khuska zijn Tjerk en Marle afgereisd naar Nepal om daar iets te kunnen betekenen voor de inwoners van Simpani. In het dorp Simpani staat een school die plaats heeft voor circa 350 leerlingen in de leeftijd tussen 5 en 16 jaar. Ook de kinderen in de omliggende dorpen rondom Simpani komen naar deze school. Door het bergachtige gebied, is de school voor deze kinderen lastig te bereiken. Voor sommigen van hen is het soms wel een wandeltocht van 4 uur per dag, heen en terug. Stel je voor, dat je iedere dag van Zwolle naar Kampen moet lopen om naar school te gaan!

Hostelblok voor de kinderen

Om deze kinderen te helpen is Stichting My Small Help  gestart met de bouw van een hostelblok naast de school, zodat de kinderen hier kunnen overnachten. Dit hostelblok is circa 3 jaar geleden gebouwd, en biedt plaats aan minimaal 40 leerlingen en 2 begeleiders. Door gebrek aan geld is het hostelblok nog niet afgebouwd. De basis staat, maar het is nog lang niet voldoende om de kinderen er te kunnen laten overnachten.

Het project van Tjerk en Marle

Het hostel heeft concreet circa 10.000 euro nodig om afgebouwd te worden. Het doel van Tjerk en Marle was om dit geld in Nederland dit bedrag op te halen om het project af te kunnen ronden en de kinderen te geven wat zij verdienen: de ruimte om echt kind te kunnen zijn. Vervolgens zijn zij afgereisd naar Nepal om daar de afbouw van het hostel in goede banen te leiden. Hoekman Roestvaststaal heeft een bijdrage gedaan, zodat zij, samen met de hulp van vele anderen, het project tot een succes kunnen maken!

Wil je meer weten of zelf een bijdrage doen? Bekijk dan ook eens de website van Kapuna in Ontwikkeling.

Meer nieuws

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Marcel Neijmeiijer is kwaliteitsmanager bij Hoekman RVS waarbij het kwaliteitsbeleid is afgestemd op de klantvraag. Belangrijk hierbij is dat de verwachtingen van de klant worden afgestemd en de toleranties worden afgesproken. Dat is per segment en per klant verschillend. Kwaliteit loopt door de hele organisatie waarbij wij continu kijken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Onze ISO certificeringen worden jaarlijks gecontroleerd zodat alle procedures en vakmensen gecertificeerd zijn.

Lees meer
Het fine-tunen van een kantcel

Het fine-tunen van een kantcel

Het instellen van de kantcel via de software programmatuur en life aan de knoppen van de kantcel geven het mooiste kant resultaat. Benjamin van Oenen is al jaren specialist op de kantcel en geeft graag meer inzicht in het werken hiermee.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte