Hostelblok voor schoolkinderen in Simpani Nepal

De Nederlandse stichting Khuska zet zich in om educatie en gezondheidszorg in ontwikkelingslanden te verbeteren. Namens stichting Khuska zijn Tjerk en Marle afgereisd naar Nepal om daar iets te kunnen betekenen voor de inwoners van Simpani. In het dorp Simpani staat een school die plaats heeft voor circa 350 leerlingen in de leeftijd tussen 5 en 16 jaar. Ook de kinderen in de omliggende dorpen rondom Simpani komen naar deze school. Door het bergachtige gebied, is de school voor deze kinderen lastig te bereiken. Voor sommigen van hen is het soms wel een wandeltocht van 4 uur per dag, heen en terug. Stel je voor, dat je iedere dag van Zwolle naar Kampen moet lopen om naar school te gaan!

Hostelblok voor de kinderen

Om deze kinderen te helpen is Stichting My Small Help  gestart met de bouw van een hostelblok naast de school, zodat de kinderen hier kunnen overnachten. Dit hostelblok is circa 3 jaar geleden gebouwd, en biedt plaats aan minimaal 40 leerlingen en 2 begeleiders. Door gebrek aan geld is het hostelblok nog niet afgebouwd. De basis staat, maar het is nog lang niet voldoende om de kinderen er te kunnen laten overnachten.

Het project van Tjerk en Marle

Het hostel heeft concreet circa 10.000 euro nodig om afgebouwd te worden. Het doel van Tjerk en Marle was om dit geld in Nederland dit bedrag op te halen om het project af te kunnen ronden en de kinderen te geven wat zij verdienen: de ruimte om echt kind te kunnen zijn. Vervolgens zijn zij afgereisd naar Nepal om daar de afbouw van het hostel in goede banen te leiden. Hoekman Roestvaststaal heeft een bijdrage gedaan, zodat zij, samen met de hulp van vele anderen, het project tot een succes kunnen maken!

Wil je meer weten of zelf een bijdrage doen? Bekijk dan ook eens de website van Kapuna in Ontwikkeling.

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden

Aangepaste openingstijden

Hoekman is het weekend van Hemelvaart van 9 t/m 12 mei gesloten. Op maandag 13 mei zijn wij weer aanwezig. Ook zijn wij gesloten in de kerstweek 2024. Wij zijn vanaf vrijdagmiddag 20 december om 14.00 uur gesloten.

Lees meer
FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

Met name metaalbedrijven kwamen op deze handlaserlassen presentaties en demonstratie op 7 maart jl. bij Hoekman RVS af. De praktische insteek met veel ruimte voor vragen en de demonstratie werden positief ontvangen.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte