Hoekman-RVS van start met aanbieden groter rvs en alu plaatwerk

Groter rvs en aluminium plaatwerk kunnen leveren dan 3 bij 1.5m, dat was een mogelijkheid die Hoekman Roesvaststaal nog graag wilde toevoegen aan het leveringsprogramma. Dat er behoefte is aan grotere plaatwerkonderdelen was Hoekman al wel duidelijk. Het was een wens die regelmatig werd uitgesproken door de klantendoelgroep. Helemaal omdat Hoekman wel al beschikt over een kantbankopstelling met een zetlengte tot 7m, was het een gemis dat groter plaatmateriaal nog niet in eigen huis kon worden gesneden. De komst van de LVD Phoenix 6020 8Kw, brengt hier verandering in! De machine heeft een snijbereik van 6000 mm x 2000 mm.


Operationeel
De laatste weken is er gewerkt aan de opbouw van de machine, met als gevolg dat de eerste output deze week uit de machine rolde! We hebben de keuze gemaakt voor een machine die volledig uitgerust is met een be- en ontladingssysteem. Deze wordt in week in week 45 volledig ingericht. In tussentijd wordt er al wel gesneden met de machine, maar is deze nog niet volledig inzetbaar. Na week 45 kunnen we na verwachting de capaciteit volop benutten!

Focus op rvs en aluminum

Enkele jaren geleden is de keuze gemaakt om de focus te leggen op het bewerken van rvs en aluminium. De nieuwe lasersnijmachine wordt dan ook ingezet als verwerkingsmachine voor rvs- en aluminium plaatmateriaal. Het snijden van halffabrikaten in staal blijft nog steeds tot de mogelijkheid behoren, maar wel enkel binnen de kleinere range, tot 3m. Als totaalleverancier is Hoekman het beste thuis in het dunnere plaatmateriaal, tot een dikte van 25mm. Door constructies op te bouwen uit open plaatwerkprofielen kan er veel winst worden behaald, zowel in doorlooptijd, materiaal als in het aantal bewerkingen. Voornamelijk in de foodsector levert het gebruik van open profielen een groot voordeel op, omdat open profielen kans op vuilophoping verminderen.

Interesse?
Benieuwd naar wat Hoekman Roestvaststaal voor u kan betekenen? Neem contact met ons op!

Meer nieuws

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Marcel Neijmeiijer is kwaliteitsmanager bij Hoekman RVS waarbij het kwaliteitsbeleid is afgestemd op de klantvraag. Belangrijk hierbij is dat de verwachtingen van de klant worden afgestemd en de toleranties worden afgesproken. Dat is per segment en per klant verschillend. Kwaliteit loopt door de hele organisatie waarbij wij continu kijken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Onze ISO certificeringen worden jaarlijks gecontroleerd zodat alle procedures en vakmensen gecertificeerd zijn.

Lees meer
Het fine-tunen van een kantcel

Het fine-tunen van een kantcel

Het instellen van de kantcel via de software programmatuur en life aan de knoppen van de kantcel geven het mooiste kant resultaat. Benjamin van Oenen is al jaren specialist op de kantcel en geeft graag meer inzicht in het werken hiermee.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte