Hoekman Roestvaststaal stopt met watersnijden

Ruim 10 jaar lang hebben we in huis watersnijwerk verzorgd voor onze klanten. Toch hebben wij besloten om te stoppen met het in huis uitvoeren van deze bewerking. Wel blijft het mogelijk om watersnijdelen, als onderdeel van een grotere aanvraag of in een samenstelling, bij ons onder te brengen. Wij hebben een nauwe samenwerking met een aantal partners, waardoor wij watersnijwerk onder goede condities voor u kunnen verzorgen. Daarnaast hebben we natuurlijk nog steeds de kennis en ervaring om u van een goed advies te voorzien als het om waterstraalsnijden gaat. Zo houdt u gewoon één aanspreekpartner!

Waarom wij niet meer zelf watersnijden
Hoekman Roestvaststaal richt zich in de kern op het lasersnijproces, als het gaat om  het snijden van plaatwerk-halffabricaten. Belangrijk hierbij is om dit proces van A tot Z in de vingers te hebben. Om dat te kunnen moeten we meegaan met de ontwikkelingen op dit gebied. Dat betekent continu innoveren en automatiseren. De processen moeten blijvend worden geoptimaliseerd, wat om investeringen vraagt. Watersnijden is een vak apart. Er zijn veel bedrijven die hun focus volledig op de watersnijtechniek leggen, waardoor zij een stevige, concurrerende positie in de markt innemen. Zij staan in de watersnijtechniek, zoals wij in het lasersnijden staan. Met het afscheid van de watersnijmachine hebben we hoofdzaak weer van bijzaak gescheiden.

Daarnaast zijn er een aantal praktische zaken, die deze strategische keuze ondersteunen:

  • Halverwege vorig jaar is er een LVD Phoenix 6020 Fiberlaser bijgekomen, waardoor we een snijproces voor grotere producten eigen moeten maken. De locatie waar de waterjet stond, wordt volledig benut voor het 6m x 2m snijproces.
  • Met deze fiber lasersnijmachine kunnen we ook grotere plaatafmetingen (6000 x 2000) snijden, wat een gedeelte van het watersnijwerk opvangt.
  • Met de  6 x 2m fiber lasersnijmachine kunnen we 25 mm dik rvs lasersnijden en 30 mm dik aluminium. Het grootste gros van de producten die wij snijden voor onze klanten, valt binnen deze range en is daardoor  in huis verwerkbaar.

Heeft u nog vragen over watersnijwerk, wilt u advies of meer weten over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Neem dan contact met ons op.

 

Meer nieuws

Het fine-tunen van een kantcel

Het fine-tunen van een kantcel

Het instellen van de kantcel via de software programmatuur en life aan de knoppen van de kantcel geven het mooiste kant resultaat. Benjamin van Oenen is al jaren specialist op de kantcel en geeft graag meer inzicht in het werken hiermee.

Lees meer
Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Marcel Neijmeiijer is kwaliteitsmanager bij Hoekman RVS waarbij het kwaliteitsbeleid is afgestemd op de klantvraag. Belangrijk hierbij is dat de verwachtingen van de klant worden afgestemd en de toleranties worden afgesproken. Dat is per segment en per klant verschillend. Kwaliteit loopt door de hele organisatie waarbij wij continu kijken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Onze ISO certificeringen worden jaarlijks gecontroleerd zodat alle procedures en vakmensen gecertificeerd zijn.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte