Hoekman breidt uit met 6 x 2m 8kW fiber laser

In de ESEF-beursweek is de knoop doorgehakt voor de aanschaf van een nieuwe grootformaat lasersnijmachine. De drang naar technologische vooruitgang, in combinatie met het maximaal kunnen bedienen van onze klanten, heeft ons laten kiezen voor een 8kW fiberlasersnijder; de Phoenix FL 6020 van LVD.

De eigenschappen van de lasersnijmachine:

 • 8 kW laserbron
 • Maximale plaatgrootte van 6000mm x 2000mm
 • Snijden van uiteenlopende materiaalsoorten en diktes
 • Hoge snijsnelheid
 • Automatische nozzlewisselaar en een camera die de nozzle controleert
 • Positioneringscamera

Open profielen met lengte
Hiermee vergroot Hoekman niet alleen de capaciteit van het lasersnijden, maar ook het dienstenpakket. De snijmachine kan namelijk plaatafmetingen van 6m x 2m verwerken. Vorig jaar werden er twee LVD kantbanken geplaatst in een tandemopstelling.  Gezamenlijk kunnen de kantbanken een totale lengte van 7m zetten, maar doordat de aanvoer van plaatwerk vanuit de lasersnijmachines momenteel tot een maximale lengte van 3m gaat, wordt deze mogelijkheid nog niet optimaal benut. De komst van de nieuwe lasersnijmachine gaat hier verandering inbrengen.

Gert Hoekman - Directeur / Eigenaar:  "Het was het missende deel in onze productie."

Het kunnen snijden van grootformaat platen past volledig in de gedachte om rvs en aluminium profielen op lengte te kunnen snijden en zetten voor onze klanten. Door constructies op te bouwen uit open plaatwerkprofielen kan er veel winst worden behaald, zowel in doorlooptijd, materiaal als in het aantal bewerkingen. Hierbij richten wij ons vanuit onze missie en visie niet op de staalmarkt, maar op de rvs-verwerkers. Voornamelijk in de foodsector levert het gebruik van open profielen een groot voordeel op, omdat open profielen kans op vuilophoping tegengaan en beter schoon te houden zijn.

Automatisering
Efficiency en het kort houden van de doorlooptijden staan bij Hoekman hoog op de prioriteitenlijst. De nieuwe lasersnijmachine is voorzien van twee wisseltafels,  zodat als op de ene wisseltafel wordt geladen, er op de andere materiaal kan worden gesneden.  Daarnaast wordt de machine uitgerust met automatisering van Starmatik, waardoor het mogelijk is om onbemand te beladen en te snijden.

Wanneer verwacht?
Als alles volgens plan verloopt zal de machine na de bouwvak, uiterlijk eind 2018 operationeel zijn voor onze klanten

Meer nieuws

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Marcel Neijmeiijer is kwaliteitsmanager bij Hoekman RVS waarbij het kwaliteitsbeleid is afgestemd op de klantvraag. Belangrijk hierbij is dat de verwachtingen van de klant worden afgestemd en de toleranties worden afgesproken. Dat is per segment en per klant verschillend. Kwaliteit loopt door de hele organisatie waarbij wij continu kijken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Onze ISO certificeringen worden jaarlijks gecontroleerd zodat alle procedures en vakmensen gecertificeerd zijn.

Lees meer
Het fine-tunen van een kantcel

Het fine-tunen van een kantcel

Het instellen van de kantcel via de software programmatuur en life aan de knoppen van de kantcel geven het mooiste kant resultaat. Benjamin van Oenen is al jaren specialist op de kantcel en geeft graag meer inzicht in het werken hiermee.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte