Hoe smart bent u eigenlijk?

Tijdens het Smart Industry Jaarevent in Bussum werd de Implementatieagenda 2018-2021 overhandigd aan Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Dit gebeurde uit handen van Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van Team Smart Industry. In 2014 werd dit team opgericht om onze economie te versterken, door alle kansen van technologie en digitalisering aan te grijpen. Een must om onze concurrentiepositie verder de versterken! Er werd gepleit voor een sterke digitale toekomst, hierbij werden zowel het bedrijfsleven, als overheid en het onderwijs aangehaakt.

Hoe Smart zijn we na vier jaar?
Het programma draait nu 4 jaar. Aan alle aanwezigen in de zaal werd de vraag gesteld hoe "Smart" we inmiddels zijn. Het cijfer dat vanuit het publiek werd gegeven kwam op een magere 6,5.  Als we naar onszelf kijken, liggen er nog kansen en mogelijkheden genoeg om te grijpen. Maar als we onszelf vergelijken met andere landen, doen we het het nog niet zo gek, was de conclusie. Het belangrijkste is dat bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen in beweging zijn gezet. Vanuit het initiatief Smart Industry werd de noodzaak om naar een hogere versnelling te schakelen nog eens benadrukt. Er moet worden geïnvesteerd in kennis en bedrijven moeten worden geholpen om veilig en actief hun data te kunnen benutten. "Make your industry Smart right now!" is de boodschap.  Staatsecretaris Keijzer steunt de overkoepelende Smart Industry Implementatieagenda. De overheid stelt nog eens 3,5 miljoen extra beschikbaar. 

Smart Industry inspireert en stimuleert bedrijven om de explosieve groei van technologie en digitalisering toe te passen voor nieuwe business kansen.

Smart Welding Factory
Er werd ook even stilgestaan bij de successen van de afgelopen jaren. De 32 Fieldlabs die zijn opgericht zijn hier een goed voorbeeld van. Dit zijn praktijkomgevingen waarin de bedrijven en kennisinstellingen oplossingen kunnen ontwikkelen, testen en implementeren. Zo maakt Hoekman Roestvaststaal onderdeel uit van het FieldLab Smart Welding Factory, een krachtenbundeling van 20 ondernemingen en onderwijsinstellingen. Gezamenlijk wordt er een procedure ontwikkeld die het robotlassen van kleine series en enkelstuks efficiënter, goedkoper en beter maakt. Dit gebeurt door tijdrovende stappen in het proces te automatiseren.


Meer nieuws

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Marcel Neijmeiijer is kwaliteitsmanager bij Hoekman RVS waarbij het kwaliteitsbeleid is afgestemd op de klantvraag. Belangrijk hierbij is dat de verwachtingen van de klant worden afgestemd en de toleranties worden afgesproken. Dat is per segment en per klant verschillend. Kwaliteit loopt door de hele organisatie waarbij wij continu kijken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Onze ISO certificeringen worden jaarlijks gecontroleerd zodat alle procedures en vakmensen gecertificeerd zijn.

Lees meer
Het fine-tunen van een kantcel

Het fine-tunen van een kantcel

Het instellen van de kantcel via de software programmatuur en life aan de knoppen van de kantcel geven het mooiste kant resultaat. Benjamin van Oenen is al jaren specialist op de kantcel en geeft graag meer inzicht in het werken hiermee.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte