Hoe onze nieuwe LVD kantbank haar plekje verkreeg

Na jaren trouwe dienst hebben wij afscheid genomen van de twee Safan E-Break kantbanken. Hiervoor in de plaats hebben wij onlangs een tandemopstelling van twee geschakelde LVD Easy-forms geïnstalleerd. Aangezien wij al twee Easy-forms in gebruik hadden waarmee hoogwaardig zetwerk geleverd kan worden, een logische vervolgkeuze. Met deze stap is niet alleen geïnvesteerd in de zetkwantiteit, maar ook in de –kwaliteit. Dat zegt natuurlijk elke onderneming die in nieuwe machines investeert. Maar wat houdt dat nou daadwerkelijk in?

Bekijk de opbouw van de machine

Zetlengte tot wel 7m

De kantperscapaciteit is met de komst van de geschakelde LVD’s opgeschroefd. Gezamenlijk heeft de opstelling een zetlengte van 7 meter. Waar voorheen profielen uit buizen en kokers van zes meter werden gehaald, kan dit nu uit plaatwerk worden geproduceerd, waarbij gelijk alle vorm- en snijvoordelen worden benut. Een enorme winst, aangezien een product op een slimmere wijze kan worden ge-ëngineerd.

Zetten met een nauwkeurige hoek

Wij hadden al ervaring met het kanten op basis van LVD’s zeer geavanceerde hoekmeetsysteem. Ook de nieuwe opstelling is hiermee uitgerust, wat betekent dat tijdens het buigen de hoek al wordt gemeten en indien nodig gelijk wordt gecorrigeerd. Dit past volledig in het first-time-right-principe en in de strategie om de doorlooptijden kort te houden terwijl we tóch de kwaliteit kunnen garanderen. Er hoeft namelijk niet meer te worden nagemeten of de hoek van de zetting juist is. Ook in het verdere bewerkingsproces, als er bijvoorbeeld gelast gaat worden, scheelt dat tijd. De lasser weet bij voorbaat al dat het product dat hij in handen heeft voldoet, waardoor hij in deze fase van het productieproces minder hoeft te corrigeren. Een snellere doorlooptijd betekent niet alleen winst voor Hoekman Roestvaststaal, ook de klant profiteert hiervan. Wij willen een kwalitatief goed producten leveren, met korte levertijden, tegen betaalbare prijzen.

Automatiseringsslag

De kantbanken worden offline geprogrammeerd met gebruik van de buigsoftware CADMAN- B van LVD. Het kantprogramma, gebaseerd op 3D-steps, staat al klaar als de kanter aan de slag wil. Al eerder is bij Hoekman Roestvaststaal de weg van automatisering ingeslagen. Dit is volgens Hoekman Roestvaststaal de enige weg om aan de vraag van de klant van morgen te kunnen blijven voldoen.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte