Gert Hoekman: werken aan roadmap voor Nevat

In een recent interview met Metaalnieuwsbrief kwam kort het werken met en voor de Nevat ter sprake. Gert Hoekman gaf hierin het belang aan om voor de ontwikkelagenda's met de metaalbranche en de leveranciers samen op te trekken.

Gert Hoekman vooraanstaand lid NEVAT.  

In een recent interview met Metaalnieuwsbrief vroeg Erik Weusting of de keuze voor de Eagle niet ‘een steen in het water’ betekende voor de andere NEVAT-leden. Gert Hoekman gaf aan: ’Ik wil het beste voor de zaak hebben. Dat is mijn leidraad. De competentie van diverse leveranciers verschuift omdat een aantal een steeds breder portfolio aanbiedt. Nu is het absoluut niet mijn insteek om continu van merk te wisselen. Maar Eagle had vorig jaar op de Euroblech zo’n enorme voorsprong met de 30kW-lasersnijder dat ik hiervoor niet bij de traditionele merken terecht kon.’

‘Binnen de Nevat proberen wij als metaalbranche de ontwikkel-agenda’s naast elkaar te leggen. Als wij weten wat de leveranciers aan machines gaan ontwikkelen en de metaalbranche geeft aan waar zij behoefte aan hebben over een paar jaar, dan kan er input voor een roadmap van twee à drie jaar ontstaan. Dit zien we nu bijvoorbeeld bij LVD. Zij hebben op basis van input van onder andere de NEVAT-wijzigingen in de software aangebracht. Wij moeten ook wel samen optrekken omdat de concurrentie van China sterk in opkomst is. Qua software raken wij de voorsprong kwijt. Daarom zie je momenteel ook veel “investeringswil” in de Nederlandse metaalsector. Het blijft dus heel belangrijk om elkaar scherp te houden.’

Meer nieuws

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

De nieuwe finish machine van Q Fin de Q-fin SER 1200 is in productie genomen bij Hoekman RVS. De snelheid en mogelijkheid om meer bewerkingen in één doorgang door te voeren geeft veel tijdwinst.

Lees meer
Aangepaste openingstijden

Aangepaste openingstijden

Hoekman is het weekend van Hemelvaart van 9 t/m 12 mei gesloten. Op maandag 13 mei zijn wij weer aanwezig. Ook zijn wij gesloten in de kerstweek 2024. Wij zijn vanaf vrijdagmiddag 20 december om 14.00 uur gesloten.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte