Bijeenkomst Groeipartners Stichting Red een Kind

Afgelopen donderdag 5 september kwamen de groeipartners van Stichting Red een Kind bij elkaar. Deze ondernemers hebben zich verbonden aan Stichting Red een Kind, dat toekomst geeft aan kinderen in armoede door hen te verbinden met mensen in Nederland. Door middel van zelfhulpgroepen wordt er op locatie gewerkt aan onderwijs, inkomen voor jongeren en hun ouders en betere gezondheidsfaciliteiten. Vanuit Cibitoke was de landendirecteur van Help a Child Burundi, Clement Nkubizi, aanwezig om meer te vertellen over de werkzaamheden van de zelfhulpgroepen.

Hoekman Roestvast Staal is Groeipartner van Red een Kind in Burundi
Binnen vijf tot zeven jaar moet de bevolking in Cibitoke zelfvoorzienend worden en moeten kansen voor kinderen en jongeren aanzienlijk zijn verbeterd. Dat is de doelstelling van het Groeipartnerproject in Cibitoke, Burundi.


Hoe wordt dit gerealiseerd?
Door het opzetten van zelfhulpgroepen voor ouders, het verbeteren van de toegang tot het basisonderwijs voor kinderen en het aanbieden van agrarische vakopleidingen voor jongeren. Zo wordt de armoede op alle fronten aangepakt, sámen met de dorpsbewoners. Zodat zij binnen enkele jaren toegroeien naar zelfstandigheid en Red een Kind kan vertrekken uit het gebied.

Henriët van Stichting Red een Kind:
"Aan het begin van het project stelden we aan kinderen de vraag: Wat is je wens voor over 10 jaar? Zij antwoordden dan: over 10 jaar hoop ik dat ik nog in leven ben. Clement heeft deze vraag opnieuw gesteld en kreeg nu de antwoorden: Ik wil kapper worden, of leraar, of hulpverlener net als u. Dat is toch een prachtig resultaat!"

Meer weten?

Meer nieuws

Voorraad uitgebreid met  WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Voorraad uitgebreid met WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Nu direct uit voorraad leverbaar de 'moderne' staalsoorten S355 MC Zwart en de S235 JR Zwart bij Hoekman RVS. Doordat de materialen niet meer besteld hoeven te worden kan de levertijd scherper worden gepland.

Lees meer
Aangepaste openingstijden

Aangepaste openingstijden

Hoekman is het weekend van Hemelvaart van 9 t/m 12 mei gesloten. Op maandag 13 mei zijn wij weer aanwezig. Ook zijn wij gesloten in de kerstweek 2024. Wij zijn vanaf vrijdagmiddag 20 december om 14.00 uur gesloten.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte