Bijeenkomst Groeipartners Stichting Red een Kind

Afgelopen donderdag 5 september kwamen de groeipartners van Stichting Red een Kind bij elkaar. Deze ondernemers hebben zich verbonden aan Stichting Red een Kind, dat toekomst geeft aan kinderen in armoede door hen te verbinden met mensen in Nederland. Door middel van zelfhulpgroepen wordt er op locatie gewerkt aan onderwijs, inkomen voor jongeren en hun ouders en betere gezondheidsfaciliteiten. Vanuit Cibitoke was de landendirecteur van Help a Child Burundi, Clement Nkubizi, aanwezig om meer te vertellen over de werkzaamheden van de zelfhulpgroepen.

Hoekman Roestvast Staal is Groeipartner van Red een Kind in Burundi
Binnen vijf tot zeven jaar moet de bevolking in Cibitoke zelfvoorzienend worden en moeten kansen voor kinderen en jongeren aanzienlijk zijn verbeterd. Dat is de doelstelling van het Groeipartnerproject in Cibitoke, Burundi.


Hoe wordt dit gerealiseerd?
Door het opzetten van zelfhulpgroepen voor ouders, het verbeteren van de toegang tot het basisonderwijs voor kinderen en het aanbieden van agrarische vakopleidingen voor jongeren. Zo wordt de armoede op alle fronten aangepakt, sámen met de dorpsbewoners. Zodat zij binnen enkele jaren toegroeien naar zelfstandigheid en Red een Kind kan vertrekken uit het gebied.

Henriët van Stichting Red een Kind:
"Aan het begin van het project stelden we aan kinderen de vraag: Wat is je wens voor over 10 jaar? Zij antwoordden dan: over 10 jaar hoop ik dat ik nog in leven ben. Clement heeft deze vraag opnieuw gesteld en kreeg nu de antwoorden: Ik wil kapper worden, of leraar, of hulpverlener net als u. Dat is toch een prachtig resultaat!"

Meer weten?

Meer nieuws

HOEKMAN RVS GESLOTEN OP GOEDE VRIJDAG 29-3-2024

HOEKMAN RVS GESLOTEN OP GOEDE VRIJDAG 29-3-2024

Hoekman RVS is aanstaande vrijdag, 29 maart 2024 gesloten. Wij zijn na de Pasen op dinsdag 2 april weer geopend.

Lees meer
FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

Met name metaalbedrijven kwamen op deze handlaserlassen presentaties en demonstratie op 7 maart jl. bij Hoekman RVS af. De praktische insteek met veel ruimte voor vragen en de demonstratie werden positief ontvangen.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte