Bedrijfsbezoek Eemshavencentrale RWE

In de Groningse Eemshaven heeft RWE in 2015 een nieuwe ultramoderne energiecentrale in bedrijf gesteld. De centrale heeft een vermogen van 1.560 megawatt en speelt een belangrijke rol in de energievoorziening in Nederland. De RVS Vereniging Noord Nederland organiseerde een bijeenkomst, waarbij we tijdens een uitgebreide rondleiding met eigen ogen konden zien wat er allemaal bij komt kijken om elektriciteit te maken. Een erg leuke en leerzame dag!

Energie-opwekking

Omdat de elektriciteitsvoorziening betrouwbaar en betaalbaar moet zijn, wordt er gebruikt gemaakt van deze - voornamelijk op kolen gestookte - centrale. Er kan stroom worden opgewekt voor 3,5 miljoen huishoudens. De centrale is gebouwd volgens de laatste technieken en inzichten, waardoor er een zo hoog mogelijk rendement (46%) uit het verbrandingsproces wordt gehaald. Een hoger rendement betekent dat er minder brandstof (en dus minder CO2-uitstoot) nodig is om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken. Ook is het mogelijk om biomassa in de centrales te verstoken, waarbij wordt bijgedragen aan de doelstelling om in 2020 14% van de energie-opwekking duurzaam te laten verlopen.

Door het gebruik van moderne zuiveringstechnieken is de energiecentrale één van de schoonste in zijn soort. Daarnaast wordt er optimaal omgesprongen met het verbrandingsresidu. Uit de rookgassen wordt bijvoorbeeld gips en vliegbeton gewonnen.

Meer nieuws

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

De nieuwe finish machine van Q Fin de Q-fin SER 1200 is in productie genomen bij Hoekman RVS. De snelheid en mogelijkheid om meer bewerkingen in één doorgang door te voeren geeft veel tijdwinst.

Lees meer
FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

Met name metaalbedrijven kwamen op deze handlaserlassen presentaties en demonstratie op 7 maart jl. bij Hoekman RVS af. De praktische insteek met veel ruimte voor vragen en de demonstratie werden positief ontvangen.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte