Bedrijfsbezoek Eemshavencentrale RWE

In de Groningse Eemshaven heeft RWE in 2015 een nieuwe ultramoderne energiecentrale in bedrijf gesteld. De centrale heeft een vermogen van 1.560 megawatt en speelt een belangrijke rol in de energievoorziening in Nederland. De RVS Vereniging Noord Nederland organiseerde een bijeenkomst, waarbij we tijdens een uitgebreide rondleiding met eigen ogen konden zien wat er allemaal bij komt kijken om elektriciteit te maken. Een erg leuke en leerzame dag!

Energie-opwekking

Omdat de elektriciteitsvoorziening betrouwbaar en betaalbaar moet zijn, wordt er gebruikt gemaakt van deze - voornamelijk op kolen gestookte - centrale. Er kan stroom worden opgewekt voor 3,5 miljoen huishoudens. De centrale is gebouwd volgens de laatste technieken en inzichten, waardoor er een zo hoog mogelijk rendement (46%) uit het verbrandingsproces wordt gehaald. Een hoger rendement betekent dat er minder brandstof (en dus minder CO2-uitstoot) nodig is om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken. Ook is het mogelijk om biomassa in de centrales te verstoken, waarbij wordt bijgedragen aan de doelstelling om in 2020 14% van de energie-opwekking duurzaam te laten verlopen.

Door het gebruik van moderne zuiveringstechnieken is de energiecentrale één van de schoonste in zijn soort. Daarnaast wordt er optimaal omgesprongen met het verbrandingsresidu. Uit de rookgassen wordt bijvoorbeeld gips en vliegbeton gewonnen.

Meer nieuws

De Ra. Ra. Ra. van het snijbeeld

De Ra. Ra. Ra. van het snijbeeld

De ruwheidswaarde = Ra van laser-gesneden metaal wisselt per materiaal en plaatdikte. Hoekman RVS monitort dit continu om hun parameters te verbeteren. Welke Ra heb jij nodig voor jouw laser-gesneden onderdelen of halffabricaten? Onze experts delen graag hun kennis hierover.

Lees meer
De snijkracht van een 30 kW lasersnijmachine

De snijkracht van een 30 kW lasersnijmachine

De onbekendheid met lasersnijden op een 30kW roept veel vragen op. Het snijbeeld is bijvoorbeeld anders. Bij dikkere RVS-soorten is de RA ruwheidswaarde iets hoger door een ander snijbeeld. Wilko Spijkerman, hoofd productie bij Hoekman RVS vertelt hier meer over.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte