Battelende robots tijdens DriveXchange Event

Afgelopen vrijdag werd er door de studiegroep van Jurre Sipma van Hogeschool Windesheim in Zwolle nog hard gewerkt. De studiegroep legde de laatste hand aan het afbouwen van een sumo-robot. In het DriveXchange Project werkten studenten van Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde en Energietechniek samen aan de realisatie van deze robot. Door middel van een beweegbare constructie en sensoren is het de bedoeling om andere robots uit te kunnen schakelen of buiten het speelveld te duwen.

Eindevent op 5 juni

Het eindevent waar er met de robots gebatteld wordt, vindt morgen 5 juni plaats in het auditorium (hoofdgebouw) van het Windesheim in Zwolle.  In de ochtend worden de robots nog gecontroleerd en beoordeeld. Vanaf 13.0o uur beginnen de gevechten, bestaand uit een aantal knock-out rondes. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken!

Het aluminium plaatmateriaal dat de studiegroep nodig had voor de bouw van de robot werd gesponsord door Hoekman Roestvaststaal

Aluminium Plaatmateriaal

Voor de bouw van de robot werd aluminium plaatmateriaal gebruikt. Via het webportaal uploadden de studenten hun dxf-tekeningen, waarna zij een aantal dagen later de lasergesneden plaatjes al af konden halen. Er bleek nog een foutje te zijn gemaakt in de aantallen, maar dit werd snel hersteld. Op school werden de plaatjes gezet en vervolgens kon de robot worden afgemonteerd.

Meer nieuws

Nevat reis 2024 naar Chicago en Boston.

Nevat reis 2024 naar Chicago en Boston.

Heleen Wildvank-Hoekman heeft deelgenomen aan de Nevat business-reis van 2024. Naast bezoeken aan bedrijven die plaat bewerken, hebben zij de Bystronic showroom bezocht, kennisgemaakt met de nieuwste Atlas Robot van Boston Dynamics en in de universiteit van Boston MT een uitgebreide visie over AI gehoord.

Lees meer
Voorraad uitgebreid met  WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Voorraad uitgebreid met WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Nu direct uit voorraad leverbaar de 'moderne' staalsoorten S355 MC Zwart en de S235 JR Zwart bij Hoekman RVS. Doordat de materialen niet meer besteld hoeven te worden kan de levertijd scherper worden gepland.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte