Battelende robots tijdens DriveXchange Event

Afgelopen vrijdag werd er door de studiegroep van Jurre Sipma van Hogeschool Windesheim in Zwolle nog hard gewerkt. De studiegroep legde de laatste hand aan het afbouwen van een sumo-robot. In het DriveXchange Project werkten studenten van Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde en Energietechniek samen aan de realisatie van deze robot. Door middel van een beweegbare constructie en sensoren is het de bedoeling om andere robots uit te kunnen schakelen of buiten het speelveld te duwen.

Eindevent op 5 juni

Het eindevent waar er met de robots gebatteld wordt, vindt morgen 5 juni plaats in het auditorium (hoofdgebouw) van het Windesheim in Zwolle.  In de ochtend worden de robots nog gecontroleerd en beoordeeld. Vanaf 13.0o uur beginnen de gevechten, bestaand uit een aantal knock-out rondes. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken!

Het aluminium plaatmateriaal dat de studiegroep nodig had voor de bouw van de robot werd gesponsord door Hoekman Roestvaststaal

Aluminium Plaatmateriaal

Voor de bouw van de robot werd aluminium plaatmateriaal gebruikt. Via het webportaal uploadden de studenten hun dxf-tekeningen, waarna zij een aantal dagen later de lasergesneden plaatjes al af konden halen. Er bleek nog een foutje te zijn gemaakt in de aantallen, maar dit werd snel hersteld. Op school werden de plaatjes gezet en vervolgens kon de robot worden afgemonteerd.

Meer nieuws

HOEKMAN RVS GESLOTEN OP GOEDE VRIJDAG 29-3-2024

HOEKMAN RVS GESLOTEN OP GOEDE VRIJDAG 29-3-2024

Hoekman RVS is aanstaande vrijdag, 29 maart 2024 gesloten. Wij zijn na de Pasen op dinsdag 2 april weer geopend.

Lees meer
FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

Met name metaalbedrijven kwamen op deze handlaserlassen presentaties en demonstratie op 7 maart jl. bij Hoekman RVS af. De praktische insteek met veel ruimte voor vragen en de demonstratie werden positief ontvangen.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte