Battelende robots tijdens DriveXchange Event

Afgelopen vrijdag werd er door de studiegroep van Jurre Sipma van Hogeschool Windesheim in Zwolle nog hard gewerkt. De studiegroep legde de laatste hand aan het afbouwen van een sumo-robot. In het DriveXchange Project werkten studenten van Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde en Energietechniek samen aan de realisatie van deze robot. Door middel van een beweegbare constructie en sensoren is het de bedoeling om andere robots uit te kunnen schakelen of buiten het speelveld te duwen.

Eindevent op 5 juni

Het eindevent waar er met de robots gebatteld wordt, vindt morgen 5 juni plaats in het auditorium (hoofdgebouw) van het Windesheim in Zwolle.  In de ochtend worden de robots nog gecontroleerd en beoordeeld. Vanaf 13.0o uur beginnen de gevechten, bestaand uit een aantal knock-out rondes. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken!

Het aluminium plaatmateriaal dat de studiegroep nodig had voor de bouw van de robot werd gesponsord door Hoekman Roestvaststaal

Aluminium Plaatmateriaal

Voor de bouw van de robot werd aluminium plaatmateriaal gebruikt. Via het webportaal uploadden de studenten hun dxf-tekeningen, waarna zij een aantal dagen later de lasergesneden plaatjes al af konden halen. Er bleek nog een foutje te zijn gemaakt in de aantallen, maar dit werd snel hersteld. Op school werden de plaatjes gezet en vervolgens kon de robot worden afgemonteerd.

Meer nieuws

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Marcel Neijmeiijer is kwaliteitsmanager bij Hoekman RVS waarbij het kwaliteitsbeleid is afgestemd op de klantvraag. Belangrijk hierbij is dat de verwachtingen van de klant worden afgestemd en de toleranties worden afgesproken. Dat is per segment en per klant verschillend. Kwaliteit loopt door de hele organisatie waarbij wij continu kijken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Onze ISO certificeringen worden jaarlijks gecontroleerd zodat alle procedures en vakmensen gecertificeerd zijn.

Lees meer
Het fine-tunen van een kantcel

Het fine-tunen van een kantcel

Het instellen van de kantcel via de software programmatuur en life aan de knoppen van de kantcel geven het mooiste kant resultaat. Benjamin van Oenen is al jaren specialist op de kantcel en geeft graag meer inzicht in het werken hiermee.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte