Aanleverspecificaties voor Trechter en square to round plaatdelen.

Hoekman Roestvaststaal maakt rechter en square-to-round plaatdelen. Onze collega, Bemjamin van Oenen heeft de belangrijkste aandachtspunten voor de aanleverspecificaties op een rijtje gezet.

Aanleverspecificaties trechter en square-to-round.

Bij Hoekman Roestvaststaal is het mogelijk om trechter en square-to-round plaatdelen te bestellen. Benjamin van Oenen heeft de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet.

Square-to-round


In bijgaande afbeelding heeft het afgebeelde square-to-round plaatdeel aan de bovenzijde een hoek van 90° (square) en een constante radius aan de onderzijde (round):


Omdat de buigzones naar elkaar toe lopen, in plaats van parallel aan elkaar, is het met een kantbank lastig om een buiging over de gehele lengte van de buigzone aan te brengen:Voorbeeld:
Bij een plaatdikte van 3mm is de kleinst mogelijke V-groef om de buigingen aan te brengen V=12.


Het contact tussen stempel, plaatdeel en matrijs ziet er dan zo uit als je in afbeelding 3., hieronder ziet. 

Doordat de buiglijnen in het scherpe deel van de hoek dichter dan 6,8mm bij elkaar komen, is er bij de rode lijnen in de afbeelding geen contact tussen de plaat en de matrijs. Kijk bij de overige afbeeldingen naar afbeelding 4.

In de praktijk betekent dit dat tijdens het kanten de bovenzijde (square) achter blijft ten opzichte van de onderzijde (round).


Om boven- en onderzijde goed te vormen, kan de bovenzijde (square) worden ingesneden bij de rode lijn. Zie afbeelding 5 bij de overige afbeeldingen. 

De insnijding kan na het kanten dicht worden gelast.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte