Aanleverspecificaties voor Trechter en square to round plaatdelen.

Hoekman Roestvaststaal maakt rechter en square-to-round plaatdelen. Onze collega, Bemjamin van Oenen heeft de belangrijkste aandachtspunten voor de aanleverspecificaties op een rijtje gezet.

Aanleverspecificaties trechter en square-to-round.

Bij Hoekman Roestvaststaal is het mogelijk om trechter en square-to-round plaatdelen te bestellen. Benjamin van Oenen heeft de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet.

Square-to-round


In bijgaande afbeelding heeft het afgebeelde square-to-round plaatdeel aan de bovenzijde een hoek van 90° (square) en een constante radius aan de onderzijde (round):


Omdat de buigzones naar elkaar toe lopen, in plaats van parallel aan elkaar, is het met een kantbank lastig om een buiging over de gehele lengte van de buigzone aan te brengen:Voorbeeld:
Bij een plaatdikte van 3mm is de kleinst mogelijke V-groef om de buigingen aan te brengen V=12.


Het contact tussen stempel, plaatdeel en matrijs ziet er dan zo uit als je in afbeelding 3., hieronder ziet. 

Doordat de buiglijnen in het scherpe deel van de hoek dichter dan 6,8mm bij elkaar komen, is er bij de rode lijnen in de afbeelding geen contact tussen de plaat en de matrijs. Kijk bij de overige afbeeldingen naar afbeelding 4.

In de praktijk betekent dit dat tijdens het kanten de bovenzijde (square) achter blijft ten opzichte van de onderzijde (round).


Om boven- en onderzijde goed te vormen, kan de bovenzijde (square) worden ingesneden bij de rode lijn. Zie afbeelding 5 bij de overige afbeeldingen. 

De insnijding kan na het kanten dicht worden gelast.

Meer nieuws

Remmert Success Story: Hoekman RVS

Remmert Success Story: Hoekman RVS

Remmert is een gerenomeerde aanbieder van platenmagazijnen voor onder andere de metaalindustrie. Het full size volautomatische platenmagazijn dat met zijn AGV gekoppeld is aan de snelste 30 kW lasersnijmachine van Europa was een krachttoer die de nodige aanpassingen vroeg. Maar wat een power house is deze ijzersterke combinatie! Remmert heeft er een succes story over gemaakt die we graag met jullie willen delen.

Lees meer
las hal 2.0

las hal 2.0

Met een vierde vestiging in Nieuwleusen heeft Hoekman RVS een nieuwe las hal in gebruik genomen. Deze las hal loopt voorop in de technologische vooruitgang, Gert Hoekman, technisch directeur: "Wij kunnen nu grotere projecten aannemen. Er is tevens meer kennis aangetrokken op lasgebied en normering waardoor we aankomend jaar ook op het gebied van certificering een nog beter antwoord hebben op de markt."

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte