Keramisch parelen

Keramisch parelen van uw rvs producten na vervaardiging? Ook dat kunnen wij voor u verzorgen! Keramisch parelen is een nabehandeling die ervoor zorgt dat de ruwheid van het roestvaststaal wordt verminderd. De egale finish van het oppervlakt ziet er niet alleen mooi uit, ook de kans op aanhechting van vuil is kleiner. Het materiaal is gemakkelijker schoon te houden, wat zorgt voor meer gebruiksgemak. Om deze redenen wordt keramisch gepareld roestvaststaal veelal toegepast in de voedingsindustrie.

Proces van keramisch parelen

Bij keramisch parelen worden er net zoals bij stralen met hoge druk (2 tot 6 bar) keramische parels (korrels) tegen het materiaal geblazen. Het keramisch parelstralen gebeurt met zuiver ronde keramische korrels van +/- 100 micron. Hierdoor wordt het oppervlak van het materiaal egaal dichtgeslagen. Eventuele verkleuringen, veroorzaakt door het lassen of warm maken van het roestvaststaal, verdwijnen. Hierdoor is het materiaal optimaal beschermd tegen oxidatie (roest). Tevens geeft het keramisch parelen een zeer mooie, egaal mat zilveren finish. Dit maakt het een uitstekende afwerking voor bijvoorbeeld designproducten.

Voordelen

✓ Mooie egale finish
✓ Een ruwheidswaarde van 0,8 μm mogelijk
✓ Een nieuw egaal beschermende oxidehuid op het rvs
✓ Minder hechting van vuil aan het oppervlak
✓ Goed te reinigen oppervlak

De juiste nabehandeling voor uw toepassing

Bij Hoekman Roestvaststaal denken wij met u mee hoe het eindproduct het best tot zijn recht komt. Door onze jarenlange ervaring met de be- en verwerking van rvs voor verschillende afzetmarkten, weten wij wat u als klant verwacht van het eindproduct. Het kan zijn dat het laten glasparelen van uw product ook al het gewenste effect geeft, wanneer een egale finish moet worden bereikt. Glasparelen doen wij in eigen huis en is een goedkoper alternatief voor het duurdere proces van keramisch parelen. Wij zijn in staat om met glasparelen een ruwheidswaarde van 0,8 μm te halen, waardoor een vergelijkbaar resultaat als bij keramisch parelen wordt geëvenaard.

Kwaliteit en kennis

Hoekman Roestvaststaal probeert waar mogelijk altijd mee te gaan in de nieuwste bewerkingstechnieken en is altijd op zoek naar verbeteringen hiervan. Het bewerken van roestvaststaal wordt regelmatig onderschat. De kwaliteit van het roestvaststaal product dat uiteindelijk uit de productie is afhankelijk van vele factoren. De mensen die aan deze producten werken zijn daarin de grootste factor. Intern krijgt iedereen binnen Hoekman Roestvaststaal een cursus roestvaststaal waarin alle facetten en gevaren van het materiaal worden behandeld. Hoekman Roestvaststaal investeert continu in de kennis en vaardigheden van zijn medewerkers om deze op niveau te houden zodat het stuk voor stuk kundige vakmensen zijn en blijven.

Markten

Een greep uit de afzetmarkten die wij momenteel beleveren:

✓ Machinebouw
✓ Voedingsmiddelenindustrie
✓ Chemie
✓ Carrosseriebouw
✓ Jachtbouw

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte