G.L.A. - Desinfecterende UV-C lichtoplossingen

Wist je dat…… UV-C licht een desinfecterende werking heeft? G.L.A. (Germicidal Lamps & Applications) weet dit al sinds 1985. Het bedrijf uit Enkhuizen produceert UV-C lichtoplossingen voor lucht- en oppervlaktedesinfectie. Ze hebben in de ruim 30 jaar dat ze actief zijn, veel kennis opgebouwd over het inzetten van UV-C -techniek bij het bestrijden van micro-organismen in onder andere de medische sector, de voedselverwerkende industrie en de glastuinbouw.

Het doden van micro-organismen
door middel van UV-C-licht

Jeroen ter Stege, directeur van G.L.A., legt uit: “Bacteriën, schimmels, virussen en gisten zijn niet bestand tegen het fysische effect dat door de fotochemische reactie in UV-C-licht wordt veroorzaakt. Kort gezegd; er wordt voor gezorgd dat de DNA-structuren van de micro-organismen zodanig worden aangetast, dat de cellen zich niet meer kunnen delen. Dit maakt de lichtsystemen ideaal voor productie-omgevingen waar voedsel wordt verwerkt. Maar eigenlijk overal waar micro-organismen in de lucht of op het oppervlakte een probleem veroorzaken, is UV-C-licht een uitkomst.

Effectieve tailor-made oplossing,
toegespitst op de situatie

Het leveringsprogramma van G.L.A is heel uitgebreid en loopt altijd voorop qua innovaties. Onder andere door een partnership met Philips, zijn ze altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Deze vergaande kennis brengt veel voordelen. “Als tijdens de inventarisatie bij de klant blijkt dat de situatie vraagt om tailor-made- aanpak, werken we toe naar de juiste, maatspecifieke oplossing. Dit kunnen we doen omdat we de ontwikkeling en productie volledig in eigen hand hebben. Dit onderscheidt ons van een handelaar,” aldus ter Stege.


Standaard leveringsprogramma voor TBC

Naast maatwerkoplossingen, bestaat de productlijn uit een aantal standaard producten. Deze bieden een prima oplossing voor een aantal standaard vraagstukken. Zo is er een leveringsprogramma opgezet specifiek gericht op het bestrijden van TBC (Tubercolose). Deze bacterie verspreidt zich door de lucht. Het is de meest dodelijke infectieziekte wereldwijd. Toch hoor je er niet veel over. In Nederland komt tuberculose elk jaar bij ongeveer 800 mensen voor. Van deze 800 mensen hebben ongeveer 80 patiënten een vorm van resistentie tegen de medicijnen. De langdurige behandeling wordt hierdoor moeilijker. Wereldwijd is tuberculose een veel groter probleem. Elk jaar krijgen 10 miljoen mensen de ziekte. Er overlijden meer dan 1,5 miljoen mensen aan tuberculose. Vooral door de combinatie met een hiv-infectie en een multiresistente tuberculose, is het moeilijk om de ziekte wereldwijd onder controle te krijgen. Doordat de procedures in Nederland goed zijn en de gangen van de patiënt gelijk worden nagetrokken, kunnen ernstige uitbraken tot nu toe worden voorkomen. Maar de bacterie heeft al een resistentie opgebouwd tegen diverse antibiotica. Het zuiveren van de lucht met UV-C licht, een technische infectiepreventie methode, draagt bij aan het voorkomen van infecties. Zeker in 2e en 3e wereldlanden, waar het probleem het grootst is, wordt op deze manier een flinke bijdrage geleverd aan het voorkomen van infecties. G.L.A. heeft dan ook klanten over de hele wereld.

Product-engineering vs.
productie-engineering

G.L.A. werkt nauw samen met een aantal partners, zodat een gedeelte van de productie ook buitenshuis kan plaatsvinden. Zo is er een jarenlange samenwerking met Hoekman Roestvaststaal voor het vervaardigen van het plaatwerk. De productontwikkeling ligt volledig bij G.L.A., zij weten immers exact aan welke eisen en functionaliteiten het eindproduct moet voldoen. In samenwerking met de productie-engineers van Hoekman wordt er gezorgd dat er een maakbaar concept komt. In opdracht van G.L.A. maakte Hoekman onlangs een serie aluminium armaturen. De aluminium-onderdelen worden lasergesneden en gezet toegeleverd, waarna G.L.A. de halffabricaten verder verwerkt tot het eindproduct.

Meer referenties

Bemo Rail: diesel-elektrische blusloco’s voor Tata

Bemo Rail: diesel-elektrische blusloco’s voor Tata

Bemo Rail uit Warmenhuizen ontwierp en fabriceerde enkele tijd geleden in opdracht van Tata Steel een nieuw model diesel-elektrische bluslocomotief; de Tata Blusloco 101. Deze blusloco doet dienst op de blusbaan van de hoogovens van Tata Steel. Bemo Rail betrok Hoekman Roestvaststaal als specialist in rvs, in de ontwikkeling van de cabines voor de locomotief. De cabine werd omgezet naar een uit plaatwerk produceerbaar concept, dat bij Hoekman in huis werd vervaardigd. Na een succesvolle eerste levering, loopt nu ook de opdracht voor de 2e en 3e blusloco.

Lees meer
rvs-modules-transportbanden-interceptor

Bijdrage Hoekman-RVS aan Project The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup is een non-profit organisatie die werelds eerste methode voor het grootschalig opruimen van plastic uit de oceanen ontwikkelde. Naast het ontwikkelen van een oplossing voor het schoonvegen van de oceanen, ontwierpen ze een machine die de rivieren vrijmaakt van plastic.

Lees meer

Ons team

Onze mensen maken het verschil

Een familiebedrijf sinds 1986, met inmiddels de tweede generatie - Gert en Heleen Hoekman (broer & zus) - aan het roer. Gert met zijn sterke drive om te innoveren en automatiseren om als bedrijf toekomstproof te zijn. Heleen met haar kracht om te investeren in medewerkers en hun capaciteiten, mét behoud van het Hoekman-gevoel. We zijn trots dat we ondanks de groei en ontwikkeling in het bedrijf, toch de familiaire sfeer kunnen behouden. Maak kennis met ons team.

Welke plaatbewerking kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte