CNC Kanten

CNC Kanten: nauwkeurige zettingen in uw plaatwerk doordat de buiging plaatsvindt onder toezien van een geavanceerd hoekmeetsysteem

Hoekman Roestvaststaal uw totaalleverancier

CNC Kanten

CNC kanten is één van de metaalbewerkingen die uitgevoerd wordt bij Hoekman Roestvaststaal. Hiervoor beschikken wij over 4 CNC kantbanken:

✔ Twee geschakelde LVD Easy-forms van gezamenlijk 7 meter met perskracht van 2 x 220 ton (nieuw in 2017)

✔ LVD Easy-form van 4,2 meter met perskracht van 220 ton

✔ LVD Easy-form van 3 meter met perskracht van 130 ton

CNC kanten is één van de niet-verspanende bewerkingen die vaak al in het begin van het maakproces aan bod komt. Enerzijds als aanvulling op het lasersnijwerk (halffabrikaten) of als een stap tijdens de productie van een totaalproduct dat door ons wordt vervaardigd.

Kwaliteit kantwerk voor roestvaststaal

RVS kanten heeft meer aandacht nodig dan het verwerken van staal. Hoewel wij vele soorten metaal bewerken, hebben wij ons gespecialiseerd in bewerken van roestvaststaal sinds de jaren ’90. De kans op besmetting door inwerking van staal is groot waardoor het roestvaststaal alsnog kan gaan roesten. Verkeerd zetten of zetten met vervuilde messen kan grote gevolgen hebben voor het eindproduct. Onze kennis zorgt ervoor dat productiefouten worden voorkomen. Onze medewerkers werken dagelijks met rvs en weten waar zij op moeten letten en hoe het materiaal reageert. Intern krijgt iedereen binnen Hoekman Roestvaststaal een cursus rvs waarin alle facetten en valkuilen van het materiaal worden behandeld. Door middel van jaarlijkse opleidingen wordt de kennis van het personeel naar een hoger niveau gebracht. Wij werken zo aan een hoge kwaliteitsstandaard, vastgelegd in ons ISO 9001-2008 systeem.

Onze CNC kantbanken

Hoekman Roestvaststaal investeert continu in gereedschappen en nieuwe machines. Zo is in 2017 een nieuwe LVD geschakelde kantbankopstelling  in gebruik genomen.

Twee geschakelde LVD Easy-forms

Perskrachten 2 x 220 ton

✔ Buiglengte 2x 3500 mm, tot max 7000 mm

✔ Doorvoer hoogte 1000 mm

✔ Slag 600 mm

LVD Embeka Tandem Kantbank

In de tandemopstelling zijn plaatlengtes tot 7 meter mogelijk. Waar voorheen profielen uit buizen en kokers van zes meter werden gehaald, kan dit nu uit plaatwerk worden geproduceerd, daarbij kunt u gelijk alle vorm- en snijvoordelen benutten. Door het geavanceerde hoekmeetsysteem wordt de hoek van de buiging al tijdens het buigen gemeten en indien nodig ook gelijk gecorrigeerd. De output is dan gelijk goed. Dit levert snellere doorlooptijden en een verbetering van de kwaliteit op. Doordat de machines offline worden geprogrammeerd zijn kortere insteltijden haalbaar. Het programma staat al klaar voor de kanter, waardoor de handlingtijd wordt gereduceerd. Tijdens het offline simuleren/programmeren is het product ook al getoetst op maakbaarheid. Indien een product niet maakbaar is, is dit al in een veel eerder stadium bekend. Dit voorkomt stagnatie en extra materiaal- en snijkosten tijdens het maakproces. De machine is voorzien van automatische buighulp, deze ondersteunt werkstukken tijdens het buigen.

De LVD Easy-form 220 Ton

✔ Perskracht 220 ton

✔ Buiglengte 4200 mm

✔ Doorvoer hoogte 600 mm

✔ Slag 400 mm

lvd easy-form hoekman-rvs

De LVD Easy-form 130 Ton

 

✔ Perskracht 130 ton

✔ Buiglengte 3000 mm

✔ Door voer hoogte 500 mm

✔ Slag 300mm

lvd easy-form hoekman-rvs

Het proces van CNC-kanten

Bij CNC kanten wordt een stuk plaatwerk door middel van een het ‘bovenmes’ omlaag in een V-vormig ‘ondermes’ gedrukt. Hierdoor buigt het plaatwerk in een V-vorm. Met de buigtechniek kanten kunnen er relatief gemakkelijk en snel 3D-producten uit plaatwerk gemaakt worden. Bestaat er in het aanbod reguliere zetmessen geen mes waar we uw product mee kunnen zetten, dan zijn wij in staat speciaal messen te vervaardigen om uw opdracht uit te kunnen voeren. Uiteraard doen wij ook aluminium zetwerk.