Hoekman breidt uit met 6 x 2m 8kW fiber laser
Ga terug naar nieuws

Hoekman Roestvaststaal uw totaalleverancier

 • Specialist in Roestvaststaal
 • Familiebedrijf
 • Samenwerken aan succes
 • Adviserend
 • Klant staat centraal

Hoekman breidt uit met 6 x 2m 8kW fiber laser

 

In de ESEF-beursweek is de knoop doorgehakt voor de aanschaf van een nieuwe grootformaat lasersnijmachine. De drang naar technologische vooruitgang, in combinatie met het maximaal kunnen bedienen van onze klanten, heeft ons laten kiezen voor een 8kW fiberlasersnijder; de Phoenix FL 6020 van LVD.

 

LVD Phoenix FL 6020 8kW fiberlasersnijder; de

De eigenschappen van de lasersnijmachine:

 • 8 kW laserbron
 • Maximale plaatgrootte van 6000mm x 2000mm
 • Snijden van uiteenlopende materiaalsoorten en diktes
 • Hoge snijsnelheid
 • Automatische nozzlewisselaar en een camera die de nozzle controleert
 • Positioneringscamera

Open profielen met lengte

Hiermee vergroot Hoekman niet alleen de capaciteit van het lasersnijden, maar ook het dienstenpakket. De snijmachine kan namelijk plaatafmetingen van 6m x 2m verwerken. Vorig jaar werden er twee LVD kantbanken geplaatst in een tandemopstelling.  Gezamenlijk kunnen de kantbanken een totale lengte van 7m zetten, maar doordat de aanvoer van plaatwerk vanuit de lasersnijmachines momenteel tot een maximale lengte van 3m gaat, wordt deze mogelijkheid nog niet optimaal benut. De komst van de nieuwe lasersnijmachine gaat hier verandering inbrengen.

 

“Het was het missende deel in onze productie.”

Gert Hoekman – Directeur / Eigenaar

 

Het kunnen snijden van grootformaat platen past volledig in de gedachte om rvs en aluminium profielen op lengte te kunnen snijden en zetten voor onze klanten. Door constructies op te bouwen uit open plaatwerkprofielen kan er veel winst worden behaald, zowel in doorlooptijd, materiaal als in het aantal bewerkingen. Hierbij richten wij ons vanuit onze missie en visie niet op de staalmarkt, maar op de rvs-verwerkers. Voornamelijk in de foodsector levert het gebruik van open profielen een groot voordeel op, omdat open profielen kans op vuilophoping tegengaan en beter schoon te houden zijn.

Automatisering

Efficiency en het kort houden van de doorlooptijden staan bij Hoekman hoog op de prioriteitenlijst. De nieuwe lasersnijmachine is voorzien van twee wisseltafels,  zodat als op de ene wisseltafel wordt geladen, er op de andere materiaal kan worden gesneden.  Daarnaast wordt de machine uitgerust met automatisering van Starmatik, waardoor het mogelijk is om onbemand te beladen en te snijden.

Wanneer verwacht?

Als alles volgens plan verloopt zal de machine na de bouwvak, uiterlijk eind 2018 operationeel zijn voor onze klanten.

< Ga terug naar nieuws

Wilt u direct meer weten over Hoekman Roestvaststaal?