Hoe smart bent u eigenlijk?

Tijdens het Smart Industry Jaarevent in Bussum werd de Implementatieagenda 2018-2021 overhandigd aan Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Dit gebeurde uit handen van Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van Team Smart Industry. In 2014 werd dit team opgericht om onze economie te versterken, door alle kansen van technologie en digitalisering aan te grijpen. Een must om onze concurrentiepositie verder de versterken! Er werd gepleit voor een sterke digitale toekomst, hierbij werden zowel het bedrijfsleven, als overheid en het onderwijs aangehaakt.

Hoe Smart zijn we na vier jaar?
Het programma draait nu 4 jaar. Aan alle aanwezigen in de zaal werd de vraag gesteld hoe "Smart" we inmiddels zijn. Het cijfer dat vanuit het publiek werd gegeven kwam op een magere 6,5.  Als we naar onszelf kijken, liggen er nog kansen en mogelijkheden genoeg om te grijpen. Maar als we onszelf vergelijken met andere landen, doen we het het nog niet zo gek, was de conclusie. Het belangrijkste is dat bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen in beweging zijn gezet. Vanuit het initiatief Smart Industry werd de noodzaak om naar een hogere versnelling te schakelen nog eens benadrukt. Er moet worden geïnvesteerd in kennis en bedrijven moeten worden geholpen om veilig en actief hun data te kunnen benutten. "Make your industry Smart right now!" is de boodschap.  Staatsecretaris Keijzer steunt de overkoepelende Smart Industry Implementatieagenda. De overheid stelt nog eens 3,5 miljoen extra beschikbaar. 

Smart Industry inspireert en stimuleert bedrijven om de explosieve groei van technologie en digitalisering toe te passen voor nieuwe business kansen.

Smart Welding Factory
Er werd ook even stilgestaan bij de successen van de afgelopen jaren. De 32 Fieldlabs die zijn opgericht zijn hier een goed voorbeeld van. Dit zijn praktijkomgevingen waarin de bedrijven en kennisinstellingen oplossingen kunnen ontwikkelen, testen en implementeren. Zo maakt Hoekman Roestvaststaal onderdeel uit van het FieldLab Smart Welding Factory, een krachtenbundeling van 20 ondernemingen en onderwijsinstellingen. Gezamenlijk wordt er een procedure ontwikkeld die het robotlassen van kleine series en enkelstuks efficiënter, goedkoper en beter maakt. Dit gebeurt door tijdrovende stappen in het proces te automatiseren.


Meer nieuws

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

De nieuwe finish machine van Q Fin de Q-fin SER 1200 is in productie genomen bij Hoekman RVS. De snelheid en mogelijkheid om meer bewerkingen in één doorgang door te voeren geeft veel tijdwinst.

Lees meer
FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

Met name metaalbedrijven kwamen op deze handlaserlassen presentaties en demonstratie op 7 maart jl. bij Hoekman RVS af. De praktische insteek met veel ruimte voor vragen en de demonstratie werden positief ontvangen.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte